miercuri, 1 august 2012

Piept de pui cu lapte de cocos si arahide

Ingrediente:

1 cutie lapte cocos (400 ml)
200 g arahide decojite nesarate
ulei de masline
sos de rosii
1 lingurita unt
3 ardei iuti ( 2 verzi si 1 rosu)
2 rosii
2 cepe
2 buc piept de pui dezosat
2 cani orez cu bob lung
sare, piper






Mod de preparare:

Taiem pieptul de pui in bucati si presaram cu sare si piper pe ambele parti





Rosiile se spala si se taie cubulete





Intr-o tigaie punem 4-5 linguri ulei de masline iar cand s-a infierbantat adaugam pieptul





si lasam cca 4-5 min; cand s-a prajit putin pe ambele parti





adaugam ceapa taiata julien





si lasam la foc potrivit pana se caleste putin ceapa





dupa care adaugam rosiile





amestecam si lasam la foc potrivit 3-4- minute


 apoi  adaugam 4 linguri sos de rosii





amestecam din nou pana se omogenizeaza





dupa care adaugam cei doi ardei iuti verzi, curatati de samburi si taiati marunt.




 Lasam la foc domol cam 2-3 minute amestecand





apoi  adaugam laptele de cocos, sare si piper





amestecam si lasam la fiert.



 Intre timp arahidele se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie si se
amesteca cu 2 polonice din zeama care fierbe si se amesteca pentru a deveni
o pasta omogena



pe care o adaugam in vasul care fierbe




si amestecam pentru omogenizare.


Dupa ce fierbe putin adaugam ardeiul iute rosu la care se taie coada




si mai lasam la fiert  cam 5 minute; consistenta trebuie sa fie similara cu a sosului
 bechamel (daca este prea   gros se  adauga apa)



Intre timp se face si garnitura de orez: se pun intr-o cratita 1 lingura ulei si untul iar
cand s-a topit se adauga cele doua cani de orez spalat in prealabil in 2-3 ape se lasa sa
se prajeasca foarte putin dupa care se adauga 4 cani de apa, sare si se lasa la fiert
 pana orezul absoarbe toata apa, moment in care se ia de pe foc si se acopera cratita
 cu un capac si se lasa 10-15 minute.




dupa care se poate servi





POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu