1 cutie lapte cocos (400 ml)
200 g arahide decojite nesarate
ulei de masline
sos de rosii
1 lingurita unt
3 ardei iuti ( 2 verzi si 1 rosu)
2 rosii
2 cepe
2 buc piept de pui dezosat
2 cani orez cu bob lung
sare, piper
Mod de preparare:
Taiem pieptul de pui in bucati si presaram cu sare si piper pe ambele parti
Rosiile se spala si se taie cubulete
Intr-o tigaie punem 4-5 linguri ulei de masline iar cand s-a infierbantat adaugam pieptul
si lasam cca 4-5 min; cand s-a prajit putin pe ambele parti
adaugam ceapa taiata julien
si lasam la foc potrivit pana se caleste putin ceapa
dupa care adaugam rosiile
amestecam si lasam la foc potrivit 3-4- minute
apoi adaugam 4 linguri sos de rosii
amestecam din nou pana se omogenizeaza
dupa care adaugam cei doi ardei iuti verzi, curatati de samburi si taiati marunt.
Lasam la foc domol cam 2-3 minute amestecand
apoi adaugam laptele de cocos, sare si piper
amestecam si lasam la fiert.
Intre timp arahidele se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie si se
amesteca cu 2 polonice din zeama care fierbe si se amesteca pentru a deveni
o pasta omogena
pe care o adaugam in vasul care fierbe
si amestecam pentru omogenizare.
Dupa ce fierbe putin adaugam ardeiul iute rosu la care se taie coada
si mai lasam la fiert cam 5 minute; consistenta trebuie sa fie similara cu a sosului
bechamel (daca este prea gros se adauga apa)
Intre timp se face si garnitura de orez: se pun intr-o cratita 1 lingura ulei si untul iar
cand s-a topit se adauga cele doua cani de orez spalat in prealabil in 2-3 ape se lasa sa
se prajeasca foarte putin dupa care se adauga 4 cani de apa, sare si se lasa la fiert
pana orezul absoarbe toata apa, moment in care se ia de pe foc si se acopera cratita
cu un capac si se lasa 10-15 minute.
dupa care se poate servi
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu