marți, 28 august 2012

Mere coapte cu migdale si stafide

Avem nevoie de :

2 mere
un pumn de stafide
4 lingurite de migdale macinate
50 ml lapte dulce,
1 lingurita praf de scortisoara,
5 linguri de zahar
unt
6 felii paine toast




Mod de preparare:

  Zaharul se amesteca cu scortisoara iar merele se taie in jumatati si se curata cotorul.
   Intr-un vas termorezistent, asezam feliile de paine, dupa ce in prealabil am asezat
hartie de copt, si le stropim cu lapte,
punem pe fiecare felie putin unt,
presaram o lingura din amestecul de zahar si scortisoara.

   Asezam apoi merele,
punem putin unt,
presaram pe fiecare mar cate o lingura din zaharul cu scortisoara,
punem cate o lingurita de migdale,
adaugam stafidele si dam la cuptor.
Dupa cca. 15-20 minute se scoate de la cuptor,
si se serveste cu frisca sau inghetata.




POFTA BUNA!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu