marți, 28 august 2012

Mamaliga cu praz si ciuperci

Avem nevoie de :

1 fir praz
2 catei usturoi
0,5 kg faina de malai
apa,
sare, piper,
ulei de masline
1 lingurita unt
0,5 kg champignon
50 ml vin alb

Mod de preparare:

   Din apa cu sare si faina de malai facem o mamaliga.
   Taiem prazul, maruntim usturoiul; ciupercile se curata, se rup
cozile si se maruntesc iar palariile se taie felii.

Intr un vas punem untul  si 3-4 linguri ulei de masline
iar dupa ce untul s-a topit adaugam cozile de ciuperci maruntite
Dupa 4-5 minute adaugam prazul si usturoiul, sare si piper,

amestecam si lasam la foc potrivit. Dupa ce prazul incepe sa se soteze

adaugam ciupercile
si amestecam.
   Trebuie avut in vedere faptul ca ciupercile scad foarte mult, lasand multa apa
motiv pentru care se lasa la foc mic pana scade apa, dupa care adaugam vinul
sare si piper daca este cazul
si se mai fierbem cam 5-8 minute.





De mentionat ca mamaliga poate fi inlocuita cu balmos.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu