Ingrediente:
Pentru aluat:
0.75 kg faina
1 plic drojdie
sare
1 lingurita zahar
60 ml ulei
350 ml apa calduta
Pentru umplutura:
3 fire cabanos
5 felii sunca
1 borcan rosii deshidratate in ulei
4 oua fierte
250 g cascaval
5 fire ceapa verde (doar cozile)
Mod de preparare:
Se prepara aluatul, care se lasa la dospit cam 40 minute.
Ouale se fierb, se lasa sa se raceasca si se taie in sferturi, cabanosul se taie in bucati
de 4-5 cm, 2 felii de sunca se maruntesc, 100g cascaval se dau pe razatoare iar 150 g
se taie bucatele; cozile de ceapa se lasa asa lungi.
Dupa ce aluatul a dospit, se intinde cat de mult este posibil incat sa rezulte o foaie
mai mult lunga decat lata.
Incepand de la margine, si de-a lungul foii asezam feliile intregi de sunca peste care
adaugam restul de umplutura (cabanos, cascaval, ou, cozi de ceapa, tomate deshidratate).
rulam usor
si adaugam apoi sunca taiata marunt si cascavalul dat pe razatoare si presaram niste
rozmarin uscat,
dupa care finalizam rularea.
Intr-o tava asezam hartie de copt, asezam aluatul umplut astfel incat sa obtinem
un colac, pe care il ungem cu putin ulei in care s-au aflat tomatele deshidratate si
presaram busuioc uscat si rozmarin uscat.
Se da la cuptor pentru cca 30-35 minute, verificand din cand in cand sa nu se arda.
Merge foarte bine cu sana sau iaurt dar nu este de lepadat nici cu un pahar de bere.
POFTA BUNA1
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu