1 vanata
3 rosii potrivite
5 linguri sos de rosii
2 dovlecei ( am folosit unul normal si un patison)
3 ardei grasi ( unul rosu, unul verde si unul galben)
1 morcov
2 cepe
2 catei usturoi
ulei masline
sare, piper
cimbru uscat
busuioc uscat
rozmarin
2 foi de dafin
patrunjel proaspat
chimen macinat
2 ciabatta (am folosit cu rosii si masline)
Mod de preparare:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt; morcovul se taie rondele iar celelalte legume
se taie in cuburi nu foarte mici
In 4-5 linguri ulei de maslinepunem ceapa si usturoiul la calit dar le lasam foarte
putin, pana incep sa devina sticloase
moment in care le scoatem in vasul in care au fost;. La fel procedam cu dovleceii, vinetele
morcovii
ardeii
pe care le calim separat foarte putin apoi le punem fiecare in vasul in care s-au aflat.
Dupa aceea luam o cratita mai mare ( eu am luat wok ) si punem putin ulei la incins
si adaugam pe rand ceapa
rosiile,
morcovii
dovleceii
ardeii
vinetele si cele 5 linguri sos de rosii
cimbrul, foile de dafin, sare, piper, rozmarin si busuioc.
Apoi adaugam patrunjelul tocat marunt
amestecam pentru omogenizare si mai lasam la fiert cca 4-5 minute dupa care se ia de pe foc
Legumele se adauga succesiv la un interval de aproximativ 3-4 minute una de cealalta.
Ciabatta o rupem in bucati marisoare pe care le punem intr-o tava sau vas
termorezistent, le stropim cu ulei de masline si le presaram cu busuioc si chimen macinat.
Cam in momentul in care adaugam in mancare ierburile aromatice introducem tava
cu ciabatta la cuptor si o lasam cam 10-12 minute pana se obtin niste crutoane super
pe care le servim cu legumele. Este o mancare satioasa chiar daca nu este insotita de carne.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu