duminică, 5 august 2012

Ratatouille

Ingrediente :

1 vanata
3 rosii potrivite
5 linguri sos de rosii
2 dovlecei ( am folosit unul normal si un patison)
3 ardei grasi ( unul rosu, unul verde si unul galben)
1 morcov
2 cepe
2 catei usturoi
ulei masline
sare, piper
cimbru uscat
busuioc uscat
rozmarin
2 foi de dafin
patrunjel proaspat
chimen macinat
2 ciabatta (am folosit cu rosii si masline)



Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt; morcovul se taie rondele iar celelalte legume
se taie  in cuburi nu foarte mici



In 4-5 linguri ulei de maslinepunem ceapa si usturoiul la calit dar le lasam foarte
putin, pana incep sa devina sticloase


moment in care le scoatem in vasul in care au fost;. La fel procedam cu dovleceii, vinetele


morcovii



ardeii





 pe care le calim separat foarte putin apoi le punem fiecare in vasul in care s-au aflat.


Dupa aceea luam o cratita mai mare ( eu am luat wok ) si punem putin ulei la incins
si adaugam pe rand ceapa



rosiile,






morcovii





dovleceii






ardeii


vinetele si cele 5 linguri sos de rosii



cimbrul, foile de dafin, sare, piper, rozmarin si busuioc.



Apoi adaugam patrunjelul tocat marunt


amestecam pentru omogenizare si mai lasam la fiert cca 4-5 minute dupa care se ia de pe foc


Legumele se adauga succesiv la un interval de aproximativ 3-4 minute una de cealalta.

Ciabatta o rupem in bucati marisoare pe care le punem intr-o tava sau vas
termorezistent, le stropim cu ulei de masline si le presaram cu busuioc si chimen macinat.



Cam in momentul in care adaugam in mancare ierburile aromatice introducem tava
cu ciabatta la cuptor si o lasam cam 10-12 minute pana se obtin niste crutoane super




pe care le servim cu legumele. Este o mancare satioasa chiar daca nu este insotita de carne.




POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu