1 kg peste
1 litru bulion
2 kg ardei kapia
1 kg morcovi
1 kg ceapa
0,75 l ulei
8 linguri otet
1 ardei iute sau 1 lingurita de pasta de ardei iute
sare, piper
foi dafin
cimbru uscat
busuioc uscat
ienibahar
Mod de preparare:
Pestele ( crap de 2.3 kg),
se curata
si se taie in bucati.
Ceapa se curata si se toaca marunt,
ardei se curata, se taie bucati si se dau prin masina de tocat,
iar morcovii se curata si se dau pe razatoare.
Intr-o oala punem la fiert apa in care punem sare, cimbru, otetul, piper, putin ulei,
cateva foi de dafin. Cand apa incepe sa clocoteasca, facem focul mic, punem
bucatile de peste si lasam la fiert nu mai mult de 20-30 minute.
Dupa ce pestele a fiert, se lasa la racit, se curata de oase si se da prin masina de tocat.
Uleiul se pune la foc iar cand este fierbinte se adauga ceapa.
Dupa cca 10-15 minute adaugam morcovii,
amestecam iar dupa 20 minute adaugam ardeii, sare, piper, cimbru, ienibahar, busuioc
ardeiul iute si foi de dafin.
Se amesteca continuu, avand grija sa nu se prinda la fund, timp de 20-25 minute
dupa care adaugam pestele,
amestecam, iar dupa 10-15 minute adaugam bulionul
si lasam la foc mic pana se ridica uleiul deasupra (aprox 45-50 minute)
dupa care se poate lua de pe foc si incepe operatiunea de umplere a borcanelor.
De mentionat ca din cantitatile de mai sus au rezultat 7 borcane de 400 g si 3 borcane
de 800 g si ca din pestele care cantarea 2.3 kg, dupa tocare a ramas 1 kg.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu