marți, 14 august 2012

Limba de vita cu praz, masline si ciuperci

Ingrediente:

1 limba de vita (aprox 1 kg)
4-5 linguri ulei masline
1 lingurita unt sau margarina
1 cutie ciuperci taiate(200 g)
500 ml sos de rosii
1 tulpina praz
1 ceapa mare
250 g masline
100 ml vin alb
sare, piper
Limba se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare si piper. De mentionat este
faptul ca fierbe in cca 1,5 ore in kukta si in cca 3 ore in oala normala cu capac.
Ceapa se taie marunt iar prazul il taiem felii groase de 1 cebtimetru.
Cam cu o jumatate de ora inainte de a fi fiarta limba, se pune ulei si unt la topit si
se pune ceapa la calit,
urmand ca, dupa ce a devenit sticloasa, sa adaugam prazul.
 
 Dupa ce si acesta se caleste, turnam vinul



lasand la foc mic cca 3-4 minute
dupa care adaugam ciupercile,
amestecam si lasam la foc mic 3-4 minute.
Turnam apoi 1 cana din apa in care a fiert limba
lasand sa fiarba incet, iar cand zeama a scazut
adaugam sosul de rosii, sare si piper,
amestecam
si adaugam foile de dafin.
Dupa ce fierbe 2 minute
adsugam maslinele
amestecam pentru omogenizare.

 In momentul in care limba este fiarta, se ia de pe foc, se taie in doua
se curata de pielita care o acopera
si se taie felii.

Bucatile de limba se pun in sosul care fierbe la foc mic
si se mai lasa la clocotit inca 3-5 minute
dupa care se ia de pe foc
si se serveste cu paine si putin pepene galben taiat cubulete.





POFTA BUNA!















Un comentariu:

  1. Nu stiu cat este de buna dar arata foarte bine.

    Felicitari bucatarului....

    RăspundețiȘtergere