Avem nevoie de:
10 kg vinete
3.5 kg gogosari
3.5 kg ardei kapia
800 g morcovi
3 kg ceapa
2 l bulion
1.5 l ulei
10 g piper boabe
foi dafin ( 1 punga de 4 grame)
sare, zahar
Mod de preparare:
Vinetele se coc, se curata si se dau prin masina de tocat,
ceapa se toaca marunt,
morcovii se curata si se dau pe razatoarea fina,
ardeii si gogosarii se curata, se taie bucatele si se dau prin masina de tocat.
Intr-o oala mare (a mea e de 15 l), se pune uleiul la incins,
adaugam ceapa si lasam sa se caleasca pana se ridica uleiul deasupra.
Adaugam apoi tocatura de gogosari si kapia,
se amesteca bine, se lasa sa fiarba putin,
dupa care se adauga morcovii,
amestecand frecvent. Dupa aceea adaugam sare, piperul, dafinul si zahar daca se
doreste ca zacusca sa fie mai dulce.
Lasam la fiert, iar dupa ce scade bine se adauga vinetele si bulionul.
Amestecam intruna iar cand compozitia scade indeajuns si uleiul se ridica la
suprafata, zacusca e gata (dupa aprox 3-4 ore),
apetisanta si bine aromata.
Apoi se pune in borcane, fierbinte cum este, iar borcanele se aseaza sub paturi, la
cald, pana se racesc (pot fi lasate cateva zile).
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu