duminică, 12 august 2012

Tuica fiarta





Varianta 1

   Avem nevoie de :

1 litru tuica
1 lingurita piper negru boabe
5-6 cuisoare
4-5 linguri zahar

   Preparare:

   Se pune tuica la fiert cu piperul si cuisoarele. Intr-un alt vas (mai mare de 1 litru)
se pune zaharul la topit, avand grija sa nu se arda. Cand zaharul s-a caramelizat se
toarna peste el tuica fiarta (cu mare atentie, fiind posibil sa se aprinda) si se lasa pe
foc 2-3 minute.
   Se poate servi fierbinte sau rece.


Varianta 2

Avem nevoie de:

1 litru tuica
2-3 linguri de miere
4-5 cuisoare
12 boabe piper
1 varf cutit de scortisoara

   Preparare:

   Se pune tuica la fiert cu piperul, cuisoarele si scortisoara. Cand s-a incalzit si incep
sa iasa aburi se adauga mierea si se amesteca pentru ca mierea sa se topeasca. Cand
incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se acopera cu un capac pentru cateva minute.
   Se serveste fierbinte fiind un leac foarte bun pentru raceala.


Varianta 3

   Avem nevoie de:

1 litru tuica sau alcool (preferabil este alcool de 96 grade)
2 linguri seminte de chimion sau chimen
2-3 linguri de zahar (dar se poate indulci si mai tare)
1 cana apa

   Preparare:

   Se pun semintele la prajit intr-o cratita sau oala, cu mare atentie, ca se ard repede.
Adaugam apoi zaharul avand grija sa nu se arda. Cand zaharul s-a caramelizat se
toarna peste el cana de apa si se lasa la fiert (la foc mic) pana devine un sirop
concentrat. Dupa aceea se adauga tuica sau alcoolul si se mai fierbe foarte putin,
amestecand pentru a se omogeniza.

   P.S. In cazul in care folositi alcool, taria poate fi diminuata prin adaugare de apa,
iar dulceata poate fi accentuata prin adaugare de zahar.

   Se consuma cald sau rece.


HAI NOROC SI SANATATE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu