Ingrediente:
2-3 felii de cotlet de porc
1 cutie smantana de 200 g
150 ml vin alb dulce
10 ml cognac
10 boabe piper negru
4-5 linguri ulei masline
1 legatura frunze de patrunjel
1 lingurita unt sau margarina
1 punga de mazare congelata (400 g)
100 ml lapte dulce
sare, piper, nucsoara
Mod de preparare:
Carnea se sareaza si se pipereaza pe ambele parti.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si o lingurita de unt si lasam la foc mic.
Dupa ce untul s-a topit, punem carnea la prajit intorcand feliile pe ambele parti.
Adaugam cognacul apoi vinul si lasam sa fiarba la foc mic,
iar cand cantitatea de vin incepe sa scada, golim in vas smantana,
punem boabele de piper
si amestecam pentru ca sosul sa prinda aroma de piper.
Dupa 2-3 minute adaugam patrunjelul tocat marunt
amestecam si mai lasam la fiert 2-3 minute, dupa care se ia de pe foc.
In paralel cu prepararea carnii si sosului punem la fiert apa in care am adaugat
putina sare, pentru prepararea piureului de mazare. Cand apa incepe sa clocoteasca
se adauga mazarea si se lasa la fiert cca 10 minute.
Luam de pe foc, scurgem de apa, punem mazarea in blender, adaugam putina sare,
nucsoara, lapte si putin unt sau margarina si mixam pana obtinem un amestec
omogen de consistenta unui piure. Servim apoi cu sosul si carnea.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu