Ingrediente:
300 g ficatei de pui
2 cartofi mari
100 g bacon feliat foarte subtire
ulei de masline
1 lingurita unt
'sare, piper, rozmarin
1 catel usturoi
15 prune uscate
150 ml lapte rece
Mod de preparare:
Ficateii se curata de pielite si se pun in lapte, la frigider, fiind necesar sa stea la rece
cel putin o ora. Cartofii se feliaza avand grija ca sectiunea sa nu fie completa (feliile
sa ramana legate intre ele). Intre felii introducem cate o bucatica de usturoi
dupa care turnam ulei de masline, presaram rozmarin si sare si dam la cuptoc cca
20-25 minute.
Se ia cate o felie de bacon, se intinde, se pune pe ea 1 bucata ficatel sarat si piperat,
o pruna uscata,
dupa care rulam si prindem cu scobitori pentru ca ruloul format sa nu se dezintegreze.
Topim untul si daca mai este nevoie adaugam putin ulei de masline si punem
rulourile la prajit, lasand la foc mic si intorcand din cand in cand.
Dupa ce acestea s-au prajit, le scoatem pe un servetel pentru a lasa sa se scurga
de ulei, scoatem cartofii de la cuptor
si putem servi cu un pahar de vin sau bere.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu