duminică, 16 septembrie 2012

Banane prajite

Avem nevoie de :

  • 4 banane marisoare
  • 100g faina alba
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura zahar
  •  50g zahar brun
  • 1 lingura cocos deshidratat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • coaja de la o lamaie sau portocala
  • esenta de rom
  • ulei 
  • sare
  • apa minerala
  • 130 ml apa 
     Se amesteca faina cu zaharul, amidonul, nuca de cocos, scortisoara, sarea si esenta de rom. Se adauga apoi apa minerala, amestecand usor, pana se obtine un aluat, asemanator cu cel de clatite. Se mai adauga coaja de lamaie sau portocala si se lasa cca 10 minute.

     Bananele se decojesc  si se taie felii.

     Feliile de banana se trec prin aluat si se prajesc in ulei. Dupa aceea se scot pe un servetel pentru a se scurge de ulei.

     Din zaharul brun si cei 130ml apa pregatim un sirop; intr-un vas amestecam  zaharul si apa si  lasam sa fiarba cateva minute pana se obtine un sirop dens. Acest sirop se adauga fierbinte peste banane.
    Se poate servi cu inghetata sau frisca. 




POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu