Avem nevoie de :
0,5 kg faina de malai
100 g unt
150 g mozzarella
100 g branza topita ( la tub )
0,6 l smantana
0,6 l lapte batut
150 g telemea
150 g cascaval
sare
Mod de preparare:
Cascavalul si telemeaua se dau pe razatoare iar mozzarella se taie cubulete.
Se pune la fiert smantana impreuna cu laptele batut si cand amestecul incepe sa
fiarba se adauga untul taiat cubulete.
Amestecam, iar in momentul in care untul s-a topit si amestecul incepe sa fiarba,
se adauga in ploaie faina de malai,
amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.
Adaugam apoi mozzarella,
telemeaua,
branza topita,
amestecam continuu,
si mai adaugam cascavalul razuit,
amestecam si mai lasam pe foc pana acesta s-a topit, dupa vare se ia de pe foc.
Se poate servi ca atare sau alaturi de slanina prajita si/sau ochiuri de oua.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu