duminică, 23 septembrie 2012

Lichior de cafea


  Avem nevoie de:

250 g cafea macinata
500 ml alcool 96 grade
300 ml whisky
200 ml vodka
1 kg zahar
2,5 l apa

Mod de preparare:

     Intr-un recipient cu dop punem cafeaua macinata, alcoolul, whisky-ul si vodka, si
scuturam pentru omogenizare. Lasam la pastrare timp de 12 zile, ingrijindu-ne ca in
fiecare zi sa scuturam recipientul.
     In a doisprezecea zi facem un litru de cafea si o lasam la racit. Din restul de apa
de 1,5 litri impreuna cu zaharul facem un sirop pe care il fierbem cca 10 minute, dupa
care lasam la racit.
     Amestecul de alcool cu cafea se strecoara iar dupa ce cafeaua si siropul de zahar
s-au racit, se amesteca si se pune intr-un recipient mai mare si se pune la loc
intunecat si racoros.

In amestec cu lichiorul de ciocolata alba are ceva din celebrele SHERIDAN'S sau BAYLEY''S. 

HAI NOROC SI SANATATE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu