1 lingură ulei masline
1 lingură de unt
1 kg carne de vita tocată
2-3 cepe
2 catei de usturoi mărunţit
1 linguriţă praf de ghimbir
1½ lingură de curry
4 linguri gem de caise
2 felii de pâine albă veche fără coaja
500ml de lapte
2 ouă bătute
80 g stafide
sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
sare şi piper măcinat
Pentru topping
3 ouă
1½ ceaşcă de lapte
frunze de dafin
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt, iar feliile de paine se pun la inmuiat in lapte.
Intr- un vas se pune uleiul si untul la topit,
apoi adaugam carnea tocata pe care o lasam la foc pana se rumeneste dupa care se
scoate din vas cu o spumiera.
In acelasi vas se pune la calit ceapa, usturoiul la care se adauga ghimbirul.
Cand ceapa devine sticloasa,
adaugam carnea tocata, curry si gemul de caise, amestecam pentru omogenizare,
si apoi adaugam stafidele
amestecam iar dupa cca 3 minute luam de pe foc si lasam la racit.
Batem 2 oua, razuim coaja de lamaie si stoarcem sucul.
Dupa ce carnea s-a racit, adaugam oul batut, coaja si sucul de lamaie
si amestecam pana se omogenizeaza.
Amestecam laptele cu ouale batute pentru a obtine toppingul.
Intr-un vas termorezistent asezam amestecul de carne, dupa ce in prealabil am
uns fundul cu unt,
turnam toppingul din oua si lapte si ornam cu frunze de dafin,
dupa care dam la cuptor pentru 35-40 minute, pana se incheaga toppingul.
Se serveste cu pasta de ardei iute.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu