duminică, 23 septembrie 2012

Lichior de ciocolata alba


   Avem nevoie de:

500 ml alcool de 96 grade
1,7 l frisca Meggle sau Hulala
300 g zahar pudra
2 fiole esenta vanilie
275 g praf ciocolata calda alba ( 11 plicuri)
800 ml apa

     Mod de preparare:

     Zaharul pudra, praful de ciocolata, esenta de vanilie le punem intr-o cratita si
adaugam treptat frisca si apa. Vasul il punem la foc unde il vom tine pana ce
amestecul se va incalzi usor si zaharul e topit (atentie, nu se fierbe).
     Lasam amestecul 8 ore, timp in care se ridica grasimea din frisca la suprafata, o
inlaturam si apoi adaugam alcoolul si amestecam bine pentru omogenizare. Se
toarna in sticle, se da la rece iar dupa 2 zile se poate consuma.

In amestec cu lichiorul de cafea are ceva din celebrele SHERIDAN'S sau BAYLEY''S.

HAI NOROC SI SANATATE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu