''Oamenii de rând trăiesc ca să mănânce şi să bea. Oamenii de valoare mănâncă şi beau ca să simtă că trăiesc.''
duminică, 23 septembrie 2012
Lichior de ciocolata alba
Avem nevoie de:
500 ml alcool de 96 grade
1,7 l frisca Meggle sau Hulala
300 g zahar pudra
2 fiole esenta vanilie
275 g praf ciocolata calda alba ( 11 plicuri)
800 ml apa
Mod de preparare:
Zaharul pudra, praful de ciocolata, esenta de vanilie le punem intr-o cratita si
adaugam treptat frisca si apa. Vasul il punem la foc unde il vom tine pana ce
amestecul se va incalzi usor si zaharul e topit (atentie, nu se fierbe).
Lasam amestecul 8 ore, timp in care se ridica grasimea din frisca la suprafata, o
inlaturam si apoi adaugam alcoolul si amestecam bine pentru omogenizare. Se
toarna in sticle, se da la rece iar dupa 2 zile se poate consuma.
In amestec cu lichiorul de cafea are ceva din celebrele SHERIDAN'S sau BAYLEY''S.
HAI NOROC SI SANATATE!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu