duminică, 23 septembrie 2012

Pere in sos caramel

     Avem nevoie de:

4 pere
1 pastaie vanilie
20 cuisoare
2 linguri miere
150 ml smantana pentru gatit
250 g zahar
300 ml vin dulce
2 lingurite unt
     Perele se curata de coaja si in fiecare para punem 3-4 cuisoare.

     Punem la fiert cca  1 litru de apa, in care punem vinul, pastaia de vanilie si 150 g
zahar.

      Cand incepe sa clocoteasca adaugam perele,
lasam sa fiarba cca 15 minute, dupa care scoatem perele, le lasam intr-o strecuratoare
sa se raceasca,
si le taiem cubulete.
     Trecem apoi la prepararea sosului:  punem untul la topit,
adaugam mierea si zaharul,
smantana si amestecam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza bine rezultand
un sos.
     Adaugam bucatile de pere in sos.
     Merge foarte bine cu inghetata de ciocolata.





POFTA BUNA!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu