Ingrediente:
1 cutie tagliatelle (500 g)
100 g bacon
200 g sunca de porc afumata
230 g smantana
3 oua (galbenusurile)
ulei de masline
2 cepe potrivite
3 catei usturoi
300 ml vin alb
sare, piper
busuioc
nucsoara
Mod de preparare:
Tocam marunt ceapa si usturoiul iar sunca si baconul le taiem bucatele mici
apoi punem ceapa la calit in ulei de masline, iar dupa ce s-a calit
adaugam sunca, baconul si 1 lingurita de busuioc uscat
amestecam cca 3-4 minute dupa care adaugam vinul si lasam la foc mic 4-5 minute
apoi se adauga smantana
amestecam si presaram nucsoara macinata
si lasam la foc mic 3-4 minute
In paralel separam cele 3 galbenusuri si le batem, dupa care le adaugam in sos
luam de pe foc si amestecam pentru a se omogeniza.
Peste pastele fierte conform indicatiilor de pe ambalaj,
turnam sosul
mai completam cu nucsoara macinata
si amestecam pentru a omogeniza dupa care se poate servi eventual alaturi de un pahar de vin.
POFTA BUNA!
MERITA INCERCATA ACEASTA RETETA
RăspundețiȘtergereEU AM INCERCATO SI NU IMI PARE RAU......
BRAVO RADU...