duminică, 29 iulie 2012

Tagliatelle carbonara

Ingrediente:

1 cutie tagliatelle (500 g)
100 g bacon
200 g sunca de porc afumata
230 g smantana
3 oua (galbenusurile)
ulei de masline
2 cepe potrivite
3 catei usturoi
300 ml vin alb
sare, piper
busuioc
nucsoara







Mod de preparare:


Tocam marunt ceapa si usturoiul iar sunca si baconul le taiem bucatele mici


apoi punem ceapa la calit in ulei de masline, iar dupa ce s-a calit



adaugam sunca, baconul si 1 lingurita de busuioc uscat



amestecam cca 3-4 minute dupa care adaugam vinul si lasam la foc mic 4-5 minute





 apoi se adauga smantana



amestecam si presaram nucsoara macinata






si lasam la foc mic 3-4 minute





In paralel separam cele 3 galbenusuri si le batem, dupa care le adaugam in sos


luam de pe foc si amestecam pentru a se omogeniza.



Peste pastele fierte conform indicatiilor de pe ambalaj,



turnam  sosul





mai completam cu nucsoara macinata





si amestecam pentru a omogeniza dupa care se poate servi eventual alaturi de un pahar de vin.



POFTA BUNA!

Un comentariu:

  1. MERITA INCERCATA ACEASTA RETETA

    EU AM INCERCATO SI NU IMI PARE RAU......

    BRAVO RADU...

    RăspundețiȘtergere