vineri, 27 iulie 2012

Friptura ungureasca cu vinete

Ingrediente:

800 g muschi de vaca
140 ml ulei masline
2 vinete potrivite
1/2 kg cartofi
40g unt
3 cepe mijlocii
1 lingurita boia dulce
4 ardei capia
100 ml conserva de rosii taiate bucati (sau bulion)
sare, piper, rozmarin




Mod de preparare:

Carnea se curata, se spala si se taie in felii groase, care se sareaza, pipereaza si se
presara cu boia dulce



Feliile de carne se pun la prajit in uleiul de masline incins in prealabil






pana se prajesc bine,


 dupa care se scot intr-o farfurie.

In paralel se pun ardeii capia la copt,





iar dupa ce s-au copt, se curata de coaja si se taie bucatele






Intr-o alta tigaie punem ceapa maruntita la calit,



dupa cca 5 minute adaugam carnea prajita si amestecam,


dupa care adaugam conserva de rosii maruntite,





bucatile de ardei capia



amestecand pana obtinem aceasta minunatie pe care o luam de pe foc.


Cam in momentul in care se pune ceapa la calit, intr-o tigaie se pun la prajit vinetele
taiate rondele, piperate si sarate in prealabil




iar dupa ce s-au prajit le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se scurga de ulei (pe un servetel)



Separat se fierb cartofii taiati cuburi; dupa ce au fiert se amesteca cu unt, cu rozmarin si, dupa caz, se mai sareaza






Asezam totul pe farfurie si servim alaturi de un pahar de pere sau de vin






POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu