Ingrediente
1 cutie cannelloni
400 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
300 g ciuperci
2-3 linguri pesmet
1 lingurita cimbru
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 cutie rosii bucati in sos
2 oua
25g unt
150 gr mozzarella
150 gr cascaval sau parmezan
ulei de masline
200 ml suc de rosii
sare, piper
busuioc uscat
Sos Bechamel:
1l lapte
50g unt
3-4 linguri faina
mozzarela
nucsoara macinata
rozmarin macinat
sare si piper.
Sosul de rosii
se amesteca sosul de rosii cu 1 catel de usturoi pisat, sare, 3 lingurite ulei de masline si 1 lingurita busuioc uscat sau 2 frunze busuioc verde
Preparam sosul Bechamel astfel:
Untul se topeste la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana untul absoarbe toata faina. Apoi se toarna laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Intre timp se adauga mozzarela taiata bucatele. Sosul se lasa la fiert pana se ingroasa putin (nu este necesar sa fie foarte gros). La final se ia de pe foc si se potriveste gustul cu sare, piper, nucsoara si rozmarin.
Umplutura de carne
Se pune un vas pe foc, se adauga si untul si se lasa sa se topeasca.
Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit (2 catei). Lasam sa se caleasca bine impreuna.
Se adauga carnea tocata
iar dupa ce se caleste putin
se adauga ciupercile taiate marunt
si se amesteca bine pana carnea se rumeneste putin. Se condimenteaza cu sare, piper si putin cimbru
Apoi adaugam si conserva de tomate maruntite.
Cand se raceste compozitia cu carne
se adauga pesmetul
ouale,
4 linguri de sos Bechamel
50g parmezan sau cascaval ras
se amesteca foarte bine ingredientele si daca mai este nevoie se condimenteaza.
Mai departe umplem cannelloni cu amestecul de carne, ungem un vas termorezistent cu sos de rosii
apoi punem sos Bechamel cam 2-3 polonice
si asezam tuburile de cannelloni umplute
peste care turnam restul de sos Bechamel
sosul de rosii preparat
si razuim din abundenta parmezan sau cascaval
Punem deasupra o folie de aluminiu si dam la cuptor circa 20-30 de minute, apoi indepartam folia si lasam pana se rumeneste deasupra.
Cannelloni pot fi scoase pe lungimea tuburilor sau pot fi taiate transversal
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu