marți, 24 iulie 2012

Cannelloni cu carne si ciuperci



Ingrediente

1 cutie cannelloni
400 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
300 g ciuperci
2-3 linguri pesmet
1 lingurita cimbru
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 cutie rosii bucati in sos
2 oua
25g unt
150 gr mozzarella    
150 gr cascaval sau parmezan
ulei de masline
200 ml suc de rosii
sare, piper
busuioc uscat


Sos Bechamel:

1l lapte
50g unt
3-4 linguri faina
mozzarela
nucsoara macinata
rozmarin macinat
sare si piper.





Sosul de rosii

se amesteca sosul de rosii cu 1 catel de usturoi pisat, sare, 3 lingurite ulei de masline si 1 lingurita busuioc uscat sau 2 frunze busuioc verde


Preparam sosul Bechamel astfel:

  Untul se topeste la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana untul absoarbe toata faina. Apoi se toarna laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Intre timp se adauga mozzarela taiata bucatele. Sosul se lasa la fiert pana se ingroasa putin (nu este necesar sa fie foarte gros). La final se ia de  pe foc si se potriveste gustul cu sare, piper, nucsoara si rozmarin.



Umplutura de carne

Se pune un vas  pe foc, se adauga si untul si se lasa sa se topeasca.
Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit (2 catei). Lasam sa se caleasca bine impreuna.



Se adauga carnea tocata 


iar dupa ce se caleste putin


se adauga ciupercile taiate marunt



si se amesteca bine pana carnea se rumeneste putin. Se condimenteaza cu sare, piper si putin cimbru 




Apoi adaugam si conserva de  tomate maruntite.



Cand se raceste compozitia cu carne


se adauga pesmetul



ouale,



4 linguri de sos Bechamel



50g parmezan sau cascaval  ras


se amesteca foarte bine ingredientele si daca mai este nevoie se condimenteaza.



Mai departe umplem cannelloni cu amestecul de carne, ungem un vas termorezistent cu sos de rosii


apoi punem sos Bechamel cam 2-3 polonice


si asezam tuburile de cannelloni umplute


peste care turnam restul de sos Bechamel


sosul de rosii preparat



si razuim din abundenta parmezan sau cascaval


Punem deasupra o folie de aluminiu si dam la cuptor circa 20-30 de minute, apoi indepartam folia si lasam pana se rumeneste deasupra.


Cannelloni pot fi scoase pe lungimea tuburilor sau pot fi taiate transversal



POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu