luni, 9 iulie 2012

Chili con carne

Ingrediente

1/2 kg carne tocata (amestec vita-porc)
sare, piper
2 foi dafin
2 lingurite boia dulce
1 lingurita oregano
1 lingurita cimbru
1 lingurita chimen macinat
4- 5  linguri ulei de masline
1 ceapa mare
5 catei usturoi
1 rosie
2 ardei grasi (am pus unul verde si unul rosu)
1 ardei iute sau pasta dei ardei ute la borcan
1/2 kg fasole rosie  ( se gaseste la cutie in market - 2 cutii)
300 g porumb dulce fiert ( se gaseste la cutie in market - 1 cutie)
rosii maruntite  in sos  ( se gaseste la cutie in market - 1 cutie)


Mod de preparare

Carnea tocata se pune la calit intr-o tigaie adanca ( de preferinta wok), in cele 4-5 linguri de ulei



si cand incepe sa se caleasca


se adauga pe rand sarea, piperul, dafinul, oregano, cimbrul, chimenul amestecand continuu; dupa cca 2 minute adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt





amestecand in continuare cca 5 minute pana arata asa


apoi adaugam boiaua amestecand continuu


dupa alte 5-10 minute se adauga ardeii taiati marunt

amestecand pana ajungeti la ceva de genul


apoi adaugam la intervale de 3-4 minute continutul cutiei de rosii impreuna cu rosia tocata si
ardeiul iute sau pasta de ardei


fasolea


 si dupa alte 2-3 minute boabele de porumb dulce




se amesteca


si se lasa la fiert la foc mic amestecand din cand in cand pana se obtine un sos potrivit de gros






Aceasta compozitie se poate servi la farfurie cu smantana, sau in foi de tortilla care se gasesc la market,


umplute






si rulate asemeni unei clatite



Avand in vedere ca este prima mea postare ca blogger va rog sa ma judecati cu maxima indulgenta

POFTA BUNA !

Un comentariu: