duminică, 15 iulie 2012

Cartofi dulci cu piept de pui acrisor




Ingrediente :

1 bucata piept pui file dezosat
3-4 cartofi dulci potriviti
4 linguri ulei
1 lingura miere de albine
1 lamaie
1 lingurita zahar tos
sare
piper
½ lingurita rozmarin
200 ml vin alb dulce
2 lingurite unt
2 felii de paine
100 g crema de branza



Mod de preparare :

Cartofii dulci se pun la fiert, in coaja, ca pentru salata de cartofi
Cand sunt fierti se lasa la racit, se curata de coaja si se taie rondele

Pieptul de pui se pune la prajit intr-o tigaie cu uleiul incalzit, adaugand
sare, piper si rozmarin




Cand incepe sa prinda culoare, se stoarce zeama de la ½ lamiae se adauga 
1 lingurita de unt iar cand acesta s-a topit se adauga 100 ml vin si se lasa la 
fiert cca 4-5 minute dupa care se ia de pe foc





In acelasi timp cu pieptul, intr-o alta tigaie se presara zaharul tos






cand acesta se topeste se adauga cartoful taiat felii


 mierea



 si 1 lingurita de unt lasand la foc mic




Dupa cca 2 minute se adauga 100 ml vin si se lasa la fiert cca 8-10 minute




dupa care se ia de pe foc




Se serveste impreuna  cu painea care se prajeste si peste care se pune crema de branza

 

POFTA BUNA !

Un comentariu:

  1. Aceasta reteta este perfecta pentru a face o impresie deosebita......de aspectul farfuriei la final nu mai vorbim....
    ITI LASA GURA APA......

    Felicirari bucatarului..

    RăspundețiȘtergere